ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Posted: 7 Μαΐου, 2014 in ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ καταγγέλλει την δικαστική απόφαση που καταδίκασε 24 αγωνιστές Χαλυβουργούς σε ποινές φυλάκισης από 21 έως 23 μήνες. Η απόφαση αυτή είναι άδικη, στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας και έχει στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την καταστολή των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Ο αγώνας των Χαλυβουργών ξεπέρασε τις πύλες του εργοστασίου, έγινε υπόθεση εργαζομένων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από την πρώτη στιγμή αυτός ο αγώνας στηρίχθηκε με ψηφίσματα και αποφάσεις συνδικάτων, σωματείων, ομοσπονδιών, συλλόγων γυναικών, λαϊκών επιτροπών, επιτροπών ανέργων, μαθητικών και σπουδαστικών συμβουλίων και δεκάδων ΕΛΜΕ και συλλόγων Α/θμιας σε όλη τη χώρα.

Για μια ακόμη φορά η Δικαιοσύνη έδειξε το ταξικό της πρόσωπο παίρνοντας το μέρος των μεγαλοβιομηχάνων και όχι των χαλυβουργών που αγωνίζονταν κατά των απολύσεων και μισθολογικών μειώσεων που επεδίωκε η εργοδοσία. Η τρομοκρατία της κυβέρνησης, των δικαστηρίων, των κατασταλτικών μηχανισμών δεν πρέπει να μας φοβίζει.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s