ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Posted: 26 Οκτωβρίου, 2017 in ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας εκφράζει την αντίθεση της στο φαραωνικό έργο της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Βέρμιο, συνολικής ισχύος περίπου 1000 MW.

Η αντικατάσταση των συμβατικών μορφών ενέργειας από ανανεώσιμες πρέπει να έχει σαν προϋπόθεση και στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και όχι τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων εταιριών. Γνωρίζοντας πως είναι μεγάλη ανάγκη οι κοινωνίες μας να απαγκιστρωθούν από τις τεχνολογίες του άνθρακα και της πυρηνικής ενέργειας, που καταστρέφουν το περιβάλλον, είμαστε υπέρ της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (άνεμο, ήλιο, νερό). Η εγκατάσταση τους, όμως, πρέπει να γίνεται με ορθολογικό σχεδιασμό, ώστε οι αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον να μην είναι πολλαπλά περισσότερες από τις θετικές.

Το πρωτοφανές σε μέγεθος, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αιολικό πάρκο που ετοιμάζεται, αντί να ενισχύσει την «πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη»,  που επαγγέλλεται,  θα έχει σαν μοναδικό αποτέλεσμα την μετατροπή ενός όμορφου βουνού, του Βερμίου, σε κρανίου τόπο.

Γι’ αυτό καλούμε τους Δήμους και το λαό της Ημαθίας να αντισταθούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος και να διατρανώσουν, με όποιο τρόπο μπορούν, την αντίθεση τους, προτού οι ζημιές γίνουν ανεπανόρθωτες.

Το οφείλουμε πρώτα και κύρια στα παιδιά μας και στις επόμενες γενεές.

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας θα συμμετέχει σε όλους τους αγώνες για να μη γίνει πράξη το καταστροφικό έργο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και όχι του τόπου μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s