ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Posted: 26 Οκτωβρίου, 2017 in ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας συνυπογράφει την καταγγελία της ΕΛΜΕ Ευβοίας για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης σε βάρος 3 μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ.
Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας μετέβη μετά από πρόσκληση των συναδέλφων/ισσών και απόφαση του Δ.Σ. σε σχολεία της περιοχής Μονοδρίου – Κονιστρών, προκειμένου να παρευρεθεί μαζί με το σύλλογο Δασκάλων-Νηπιαγωγών Κύμης-Αλιβερίου σε αιφνιδιαστική επίσκεψη κλιμακίου του ΟΟΣΑ, συνοδευόμενου από σύσσωμη τη διοίκηση. Ύστερα από λίγες μέρες, 3 μέλη του Δ.Σ. έλαβαν γραπτή επίπληξη- παρατήρηση από τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης της Εύβοιας ότι απουσίαζαν παράνομα από τα σχολεία τους.
Καταγγέλλουμε το Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης, ο οποίος επέβαλε αυτή την πειθαρχική ποινή σε μια προσπάθεια εκφοβισμού του σωματείου επικαλούμενος ψευδείς κατηγορίες.
Οι συνάδελφοι/ισσες έχουν προβεί σε ενστάσεις ζητώντας την ανάκληση των πειθαρχικών ποινών επειδή όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα έκαναν χρήση κανονικών αδειών. Καταγγέλουμε, επίσης, το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο «ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες των σχολείων» για να εισέλθουν ξένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ενώ ταυτόχρονα ποινικοποιείται η παρουσία του νόμιμα εκλεγμένου σωματείου.
Καθιστούμε σαφές στον Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης, ο οποίος παίρνοντας το λόγο στη συνάντηση με τον ΟΟΣΑ και ως ανυπόμονος αξιολογητής χαρακτήρισε το 20% των συναδέλφων/ισσών που υπηρετούν στα σχολεία ανίκανους εκπαιδευτικούς, πως παρά τις όποιες εκφοβιστικές και έκνομες απειλές του, το σωματείο θα συνεχίσει να ορθώνει το ανάστημά του υπερασπιζόμενο με πάθος το δημόσιο δωρεάν σχολείο.
Απαιτούμε την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας ξεκαθαρίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κάνουμε χρήση των διατιθέμενων νομικών και συνδικαλιστικών μας όπλων προς αποκατάσταση του δίκαιου και της αλήθειας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s