ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Posted: 26 Οκτωβρίου, 2017 in ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Έχουμε διανύσει ήδη ενάμιση μήνα μαθημάτων και τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία δεν έχουν καλυφθεί πλήρως. Το υπουργείο και η κυβέρνηση, αφού εξαπατούσε δύο χρόνια τώρα καθηγητές, μαθητές και γονείς με την ψεύτικη υπόσχεση για είκοσι χιλιάδες μόνιμους διορισμούς, είναι απρόθυμο να προσλάβει ακόμα και αναπληρωτές για να καλυφθούν τα τεράστια κενά στην ώρα τους, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες ώρες μαθημάτων συνολικά στα σχολεία της χώρας, ακόμα και σε μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα.
Έχει εγκαινιάσει, τα τελευταία χρόνια συστηματικά, την πρόσληψη αναπληρωτών και με «δόσεις», τις ονομάζει «φάσεις», και με το «σταγονόμετρο». Προσλαμβάνει, απ’ την αρχή των μαθημάτων (11 Σεπτεμβρίου), τρεις τη μια εβδομάδα, πέντε την μεθεπόμενη, δύο την παραμεθεπόμενη και πάει λέγοντας, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει 20 Οκτώβρη και τα σχολεία, στην πλειοψηφία τους, να μη μπορούν να βγάλουν μόνιμο, σταθερό πρόγραμμα. Ζητάει πρόσφατα το ΠΥΣΔΕ π.χ. επτά φιλολόγους και στέλνει τρεις!
Όλη αυτή την κατάσταση ο υπουργός κ. Γαβρόγλου την θεωρεί «κανονική» θυμίζοντας τον προκάκοχό του κ. Λοβέρδο που μιλούσε όχι για πλήρη, αλλά για «επαρκή» λειτουργία των σχολείων…
Ακριβώς στην ίδια λογική εντάσσεται και το «κόψιμο»-κατάργηση των λεγόμενων «ολιγομελών» τμημάτων στα ΕΠΑΛ, που ταλαιπωρούν ή και εξοβελίζουν απ’ την εκπαίδευση μαθητές επειδή είχαν την ατυχία το τμήμα τους να μην έχει τουλάχιστον 8 έως 12 μαθητές (κατά περίπτωση), όπως θέλει το υπουργείο, αλλά λιγότερους… Αλήθεια, πόσους κατοίκους πρέπει να έχει ένα νησί για να πάει πλοίο; Πόσα σπίτια ένα χωριό για να πάει ρεύμα; Τι λέει η νεοφιλελεύθερη λογική της αγοράς επ’ αυτού;
Γίνεται φανερό πως για το υπουργείο και την κυβέρνηση πρώτο μέλημα είναι να τηρηθούν τα πλαίσια των μνημονιακών επιλογών της και η εφαρμογή τους κι όχι οι ανάγκες της παιδείας, το δικαίωμα των μαθητών στη γνώση και στη μόρφωση.
Η ΕΛΜΕ Ημαθίας ζητάει:

  •  Άμεση και πλήρη κάλυψη όλων των κενών τώρα!
  • Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών!

Προτεραιότητα στις ανάγκες της κοινωνίας κι όχι στα Μνημόνια!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s