1ο ΓΕΛ Νάουσας: Αναπλήρωση κενών

Posted: Φεβρουαρίου 5, 2018 in ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Βέροια 04/02/2018

Αρ. Πρωτ.: 31

 

1ο ΓΕΛ Νάουσας

 Για άλλη μια φορά το Υπουργείο δεν αναπληρώνει κενό σε σχολείο!

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας με αγανάκτηση ενημερώνει τους συναδέλφους για την απαράδεκτη ολιγωρία του υπουργείου να αναπληρώσει διδακτικές ώρες που προέκυψαν σε σχολείο του νομού μας. Συγκεκριμένα, στο 1ο ΓΕΛ Νάουσας υπάρχει από τα Χριστούγεννα έλλειψη σε ένα Μαθηματικό(Λόγω σοβαρής ασθενείας).Με την έναρξη των μαθημάτων στις 8 Γενάρη δηλώθηκε το κενό από την Δ/νση Ημαθίας, με προοπτική της άμεσης πρόσληψης αναπληρωτή, αφού ο Συνάδελφος Μαθηματικός θα απουσιάσει αντικειμενικά για μήνες.

Δυστυχώς 1 μήνα μετά, δεν έχει γίνει ακόμα καμιά πρόσληψη αναπληρωτή. Το αποτέλεσμα της πρακτικής αυτής, είναι να υπάρξουν αλυσιδωτές παρενέργειες στη λειτουργία του σχολείου, αφού εν μέσω σχολικής χρονιάς, έγιναν αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των ωρών της Γ΄ Λυκείου, αφήνοντας ακάλυπτες άλλες τάξεις του σχολείου.

Επίσης, επιβαρύνονται συνάδελφοι εκπαιδευτικοί με υπερωριακή απασχόληση, λόγω της ευαισθησίας τους  να μην μείνουν ακάλυπτοι μαθησιακά οι μαθητές της Γ Λυκείου.

Θεωρούμε την τακτική του Υπουργείου απαράδεκτη και προκλητική. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι το υπουργείο στοχεύει στην εξοικονόμηση κονδυλίων αντί στην κάλυψη των διδακτικών αναγκών των μαθητών και δεν αντιμετωπίζει σωστά  τα κενά που προκύπτουν λόγω σοβαρών ασθενειών συναδέλφων και υπάρχει έτσι μεγάλη καθυστέρηση στην αναπλήρωση τους, με ότι αυτό συνεπάγεται στη λειτουργία του σχολείου.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s