ΕΛΜΕ Ημαθίας

Posted: Ιουνίου 6, 2018 in ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ

 Το ΥΠΠΕΘ με ανακοίνωση του στις 31/5/2018 γνωστοποίησε πως «…ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόσπασης 785 εκπαιδευτικών στις 58 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 58 Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις. …».

Πρέπει να τονίσουμε  πως δεν υπάρχει μοριοδότηση για τις αποσπάσεις αυτές, όπως για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, απλά υπάρχει απόφαση του Υπουργού, κατόπιν εισήγησης των ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ (μετά τις αρχικές αιτήσεις των συναδέλφων και την εισήγηση κάθε ΔΙΠΕ/ΔΙΔΕ). Επίσης παρότι στην ενδιάμεση φάση, όπου εισηγούνται τα ΑΠΥΣΔΕ, συμμετέχουν οι αιρετοί, στην τελική αποφασιστική φάση δεν συμμετέχουν οι αιρετοί (ΚΥΣΔΕ).

Το υπουργείο Παιδείας στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει «…Οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις περιοχές αρμοδιότητας των οποίων αποσπώνται οι εκπαιδευτικοί θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.».

Το ΥΠΠΕΘ δηλαδή δεν δημοσιοποιεί, όπως γίνονταν χρόνια τώρα, τους πίνακες με ονόματα  των αποσπασμένων.  Είναι μια απαράδεκτη πρακτική που έχει στόχο τον περιορισμό της διαφάνειας  και την εξάλειψη κάθε έννοιας ελέγχου των μηχανισμών εξουσίας.

Θα θέλαμε να μας πει το Υπουργείο αν ο τρόπος που έγιναν αυτές οι αποσπάσεις θα αποτελέσει οδηγό και για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, για τις μεταθέσεις, για τις υπεραριθμίες, τις τοποθετήσεις σε οργανικές θέσεις, προσλήψεις αναπληρωτών και κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές.

Αν είναι όντως έτσι γίνεται φανερό πως θα επιστρέψουμε δεκαετίες πίσω. Τότε που το “μέσον” καθόριζε τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.  Τότε που οι κυβερνήσεις στηρίζονταν στις πελατειακές σχέσεις για να χειραγωγήσουν τους εκπαιδευτικούς και να δημιουργήσουν το κομματικό τους ακροατήριο.

Απαιτούμε  από το Υπουργείο:

  • Να δημοσιοποιήσει τον πλήρη κατάλογο των αποσπασμένων εκπαιδευτικών.
  • Να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια σε κάθε είδους προσλήψεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, τοποθετήσεις.

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να απεμπολήσουν τα δικαιώματά τους, δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν περιορισμούς στην αξιοπρέπειά τους.

                                                          Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

                             Ο Πρόεδρος                                             Ο Γ. Γραμματέας

                             Κακαγιάννης Θ.                                            Αστέρης Μ.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s