ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Σχετικά με τη συγκρότηση των Λυκειακών Επιτροπών και τη στελέχωση των Βαθμολογικών κέντρων

Posted: Μαΐου 4, 2019 in ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το χρονικό αυτό διάστημα, για τη διενέργεια των Πανελληνίων εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου, συγκροτούνται οι Λυκειακές επιτροπές στα εξεταστικά κέντρα καθώς  ξεκινά και η στελέχωση των βαθμολογικών κέντρων.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ημαθίας πιστεύει  ότι η εύρυθμη λειτουργία των επιτροπών αυτών, απαιτεί αφενός μεν την στελέχωση τους από ικανό αριθμό εκπαιδευτικών που να διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενο αυτό, αφετέρου όμως είναι εξίσου σημαντική και η ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού των επιτροπών αυτών. 

Για λόγους ηθικής τάξης και δεοντολογίας, απαιτείται η δυνατότητα συμμετοχής να είναι ανοικτή και πάνω απ’ όλα διαφανής, για όλους τους εκπαιδευτικούς. Επομένως ζητάμε:

  1. Να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και ενημέρωση όλων των συναδέλφων και να δίνεται η χρονική  δυνατότητα πραγματοποίησης αιτήσεων συμμετοχής.

  2. Κάθε χρόνο να ανανεώνεται το προσωπικό, σε όλους τους τομείς, κατά τουλάχιστον 30 %. Αν ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγαλύτερος από τις θέσεις τότε να γίνεται κλήρωση.

  3. Να μην επιλέγονται στελέχη εκπαίδευσης (σύμβουλοι, δ/ντές, υποδ/ντές) παρά μόνο για τις θέσεις που απαιτούνται από τις κείμενες διατάξεις.

  4. Ο τελικός κατάλογος να κοινοποιείται στις σχολικές μονάδες.

Η σταδιακή και συνεχής ανανέωση όλων των επιτροπών εξασφαλίζει την ισότιμη μεταχείριση όλων των εκπαιδευτικών και με δεδομένη την διάθεση τους για συμμετοχή και προσφορά στη διενέργεια των εξετάσεων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s