ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Posted: 8 Ιανουαρίου, 2020 in ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το Δ.Σ. της EΛΜΕ Ημαθίας στηρίζει το δίκαιο αίτημα των χιλίων και πλέον απορριφθέντων υποψηφίων του ΑΣΕΠ για νομοθετική ρύθμιση που να τους συμπεριλαμβάνει στους πίνακες των προκηρύξεων 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019.

Η απόρριψή τους από τους πίνακες δε θα σημάνει μόνο τον αποκλεισμό τους από τη διαδικασία διορισμού, αλλά και τον επιπλέον αποκλεισμό τους από την ενδεχόμενη πρόσληψή τους ως αναπληρωτών για τα επόμενα 3 χρόνια! Οι συνάδελφοι αυτοί ουσιαστικά μένουν εκτός εκπαίδευσης αφού ο τριετής αποκλεισμός θα σημάνει αυτόματα και την ραγδαία πτώση της σειράς τους στους πίνακες.

Η μη καταβολή παραβόλου των 3€ δεν έγινε με κάποιο δόλο. Οι συνάδελφοί μας κατέθεσαν κανονικά και εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους όμως, στον « νέο κόσμο» του άκρατου ανταγωνισμού και της ανθρωποφαγίας, τιμωρείσαι ακόμα και για «απροσεξία» της στιγμής. Οι ασάφειες του συστήματος που οδηγούν σε απόλυση χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που έχουν προσφέρει στη Δημόσια Εκπαίδευση, δεν ενδιαφέρουν τους γραφειοκράτες των ΥΠΑΙΘ και ΑΣΕΠ, οι οποίοι οδηγούν σε κατακερματισμό και αλληλοσπαραγμό την «στρατιά ανέργων» που περιμένει.

Είναι πραγματικά τραγικό μία παραπλανητική δυσλειτουργία του συστήματος να οδηγήσει συναδέλφους στην ανεργία!

Ζητάμε από τα αρμόδια Υπουργεία (Παιδείας, Οικονομικών, Εσωτερικών) να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ σε νομοθετική ρύθμιση και να συμπεριληφθούν όλοι οι υποψήφιοι στους πίνακες που έχουν απορριφθεί λόγω μη έγκαιρης καταβολής παραβόλου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s