ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Όχι στις εντολές που ακυρώνουν τα μέτρα προφύλαξης από τον COVID-19 στις δομές εκπαίδευσης

Posted: 13 Μαρτίου, 2020 in ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Πρόσφατα εκδόθηκε κοινή υπουργική απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων αντιμετώπισης του κορωναϊού. Από την ισχύ της υπουργικής αυτής απόφασης δημιουργούνται με προφορικές εντολές μια σειρά από εξαιρέσεις, όπως αυτές που αφορούν τη λειτουργία δομών της εκπαίδευσης όπως τα ΚΕΣΥ. Όπως έγινε γνωστό, τα ΚΕΣΥ εξακολουθούν να δέχονται καθημερινά μεγάλο αριθμό γονέων και μαθητών για διάγνωση ενώ σε αυτά υπάρχει μεγάλος αριθμός εργαζομένων σε περιορισμένο χώρο.

Ζητάμε από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να άρουν τις προφορικές εντολές και να ακυρώσουν τις ανυπόγραφες εντολές προς τα ΚΕΣΥ κατά τη διάρκεια αναστολής της λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων. Η λειτουργία τους δεν προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση και αποτελεί καταστρατήγηση των μέτρων προφύλαξης από τον κορωναϊό καθώς εκθέτει τους συναδέλφους που υπηρετούν σε αυτά και τους μαθητές και τους γονείς που τα επισκέπτονται σε σοβαρό κίνδυνο να νοσήσουν και να διασπείρουν περαιτέρω τον ιό. Πολύ περισσότερο όταν αρκετοί από αυτούς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου.

Οι διαγνώσεις των μαθητών που διενεργούνται από το ΚΕΣΥ μπορούν να αναβληθούν χωρίς αρνητικές συνέπειες για τους μαθητές και να πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν ο σοβαρός κίνδυνος νόσησης και διασποράς της νόσου θα έχει παρέλθει για τη χώρα. Το πρόβλημα της καθυστέρησης στην έκδοση διαγνώσεων για τους μαθητές είναι αποτέλεσμα της χρόνιας υποστελέχωσης των δομών αυτών και δεν πρόκειται να επιλυθεί αυτές τις ημέρες. Θα επιλυθεί μόνο με μόνιμους διορισμούς και την πλήρη στελέχωση των δομών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s